top of page

Wilde Recepten

Hallo kruidenliefhebber!
Om de overgang naar de herfst nog fijner te maken,
hier wat verwarmende recepten.
Ga zelf op pad en verzamel de verse plantdelen of ga mee op een wildplukwandeling!
Geniet ervan..

grdivy-600x402.jpg
thumbnail_3F41974E-4D45-4637-B3B4-65E3BD5F4E58_edited.jpg

Herfstige Havermoutpap

Benodigdheden

  • Havermout

  • Lijnzaad

  • Brandnetelzaad

  • Rozenblaadjes

  • Citroenmelisse

  • Walnoten

  • Bramen, Frambozen,  Druiven en/of Bessen

  • Kokossnippers

  • Soja vanille melk of een andere
    natuurlijke melk (doe in dit geval een scheutje vanille essence in de havermout)

  • Water

  • Pannetje

  • Klopper
     

Handelingen
Doe alle ingrediënten behalve de vruchten en kokossnippers in een koffiemolen en maal fijn, er mogen wat grove stukjes in zitten.

Giet een laagje water in de pan en voeg dan de melk toe. Voeg het mengsel uit de koffiemolen toe en roer even door. Verwarm circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer met een klopper, zodat het een glad mengsel wordt. Giet in een kom en top af met walnoten, vruchten en kokossnippers.. wellicht nog wat brandnetelzaad voor de finishing touch en heerlijke super-boost?!


Tip
Havermout kan ook heerlijk zijn met een banaantje erdoor, een snufje kaneel en een scheutje dennensiroop..

Herfst thee

Benodigdheden

  • Dennentakje ( let op den = duo, dus 2 naalden of een takje van de spar = solo, 1 naald )

  • Sinaasappelschijfje

  • Kwart stokje kaneel

  • Goudsboem of Paardenbloem
     

Handelingen

  • Was het dennentakje onder de kraan

  • Doe alle benodigdheden in een mok

  • Schenk een laagje kraanwater in je mok

  • Doe er daarna kokend water bij, wees voorzichtig

  • Laat je thee even trekken en voila herfst in een kopje! 

  • Doe er eventueel een schepje honing bij om het extra zoet te maken

Tisane by Nashaira (5).png
bottom of page