Wildplukwandeling Oosterwold 10 07 2022
Wilde Recepten
Hallo (toekomstige) wildplukker! Heerlijk dat je mee was op een wildplukwandeling van mij. Om je te stimuleren echt gebruik te maken van de natuur bij je om de hoek, deel ik met liefde enkele samengestelde wilde recepten. Vergeet niet te plukken met respect voor de natuur en heerlijk te genieten van deze pure maaltijden! Veel plezier ermee!

Brantnetelpizza
Benodigdheden
-
100 gram havermout
-
2 eieren
-
100 gram haveryoghurt of sojayoghurt
-
2 handen verse brandnetel
-
half handje verse marjolein of oregano
-
halve theelepel baking soda
-
zout
-
peper
Voor de saus
-
verse tomaten
-
basilicum
-
marjolein of oregano
-
zout
-
peper
Topping
-
parmigiano
-
lavendelazijn
-
wilde groenpluk
Handelingen
-
verwarm de oven voor op 180 graden celcius
-
vermaal de havermout (met een koffiemolen bijv.)
-
meng alle droge ingrediënten
-
vermaal of versnipper de brandnetel en voeg deze toe aan het droge mengsel
-
voeg de yoghurt en de eieren toe en maak een glad beslag
-
evenredig uitspreiden op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette dutch oven!
-
ca. 10 minuten gaar bakken
-
haal de pizza uit de oven en doe de saus en parmigiano erop en dan gaat de pizza weer 10 à 15 minuten de oven in!
-
haal de pizza uit de oven en top af met lavendelazijn en wilde groenpluk en smullen maar!
Zomerse Snack
Benodigdheden
-
blokjes kaas
-
snoeptomaatjes
-
hondsdraf blaadjes of jong paardenbloemblad
-
madeliefjes
-
prikkers
Handelingen
-
Spoel de hondsdrafblaadjes af met water. Let op: de madeliefjes niet, want dan gaan de bloemhoofdjes dicht!
-
Snijd de tomaatjes door het midden. Leg een hondsdrafblaadje of paardenbloemblaadjes op een blokje kaas, daarop een half tomaatje en tot slot het madeliefje. Prik in het midden van de bloem de prikker en klaar is kees! Een snelle zomerse snack die er ook nog leuk uit ziet!
