top of page
  • Foto van schrijverNashaira

Introductie

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021

Tekst: Nashaira Ajoeb


Mijn magische natuur ontdekkingen deel ik al heel enthousiast met mijn beste vriendin of ik sleep de buurvrienden of kindjes mee naar buiten en met iets meer moeite m’n soulmate. Want als je toch ineens ontdekt dat er Sint Janskruid bij je op de dijk groeit of Valeriaan bij het slootje in het bos, dan wil je dat toch de wereld in schreeuwen?! Mijn liefde voor de natuur is er altijd al geweest. Ik herinner me mijn kruidenmengels die ik als 8-jarig meisje maakte met paardenbloemblad, nog heel goed. Tijdens een therapiesessie kwam deze herinnering naar boven, wat een waardevol moment. Pas toen besefte ik dat ik altijd al verbonden was met de natuur, maar door de dagelijkse sleur waar velen van ons in belanden.. raakte ik deze kwijt. Vastbesloten om me weer volledig onder te dompelen in de natuur begin ik mijn reis! Ofja.. eigenlijk was ik dus al begonnen. Tijdens mijn reis kruist mijn pad in ieder geval met Jacqueline, van Kwekerij de Arend, waar ik nog steeds met plezier werk, maarrrr steeds minder. Wekelijks stelde ik mijzelf en Jacqueline wel honderd vragen, ik wil(de) alles weten. Maar het ging voornamelijk over de geneeskracht van planten. Jacqueline werd overspoelt met geneeskrachtige weetjes, of ze dit nu wilde of niet: ‘Wist je dat de Malva geneeskrachtig is!! Karel de Grote maakte er een sierplant van, maar ze is superrrrrrr heilzaam’. ‘Wowwww we hebben gewoon super veel eetbare bloemen, monarda, viooltjes, teunisbloemen’. Zo ging dat dan.. Ik was dan ook erg blij toen Jacqueline mij voorstelde aan Marlène. Met nog weinig kennis en vooral veel enthousiasme nam ik deel aan de oprichting van de KruidenReus. Een tuin met allemaal geneeskrachtige planten, een walhalla!


Het wordt mij steeds duidelijker waar mijn passie ligt. Begin dit jaar startte ik met de jaartraining ‘Kruiden het jaar rond’ bij Marja van Kruidenkriebels en volg ik een studie Kruidengeneeskunde.

Ik wil je nog zo veel vertellen.. maar dat komt nog wel. Eén ding is zeker.. wat een fantastische reis tot nu. Wat we nodig hebben groeit echt om ons heen, als we maar kijken.

Kijk je mee? Naar bijvoorbeeld de hondsdraf? Zo ja.. als cadeau deel ik in mijn volgende blog een heerlijk recept van hondsdrafpesto! Get out there.. barefeet ofcourse.


Kruidige knuffel,


Nas

 

Benieuwd naar kwekerij de Arend? Bezoek de website: www.kwekerijdearend.nl

Benieuwd naar de KruidenReus? Bezoek de website: www.dekruidenreus.nl65 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page